Recent Comments

Random Post

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Χάος έξω από τις τράπεζες στην Κύπρο-BINTEO

Eκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κύπρο και κανείς δεν ξέρει που να φτάσει η κατάσταση μετά την απόφαση του Εurogroup της κλοπής των τραπεζικλων καταθέσεων μέχρι τις 100.000 ευρώ κατά 6,75% και από τις 100.001 ευρώ και πάνω με 9,9%για φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο, με την κατάσταση να ξεφεύγει σε κάποιες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Λεμεσό, ένας αγανακτισμένος πολίτης προσπάθησε να μπει σε τραπεζικό υποκατάστημα με... εκσκαφέα!

Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά την πρωτοφανή απόφαση στο Eurogroup (το defencnet.gr καλύπτει από το ξημέρωμα το θεμα με αλεπάλληλες αναρτήσεις) για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και τη φορολόγηση των καταθέσεων, χιλιάδες πολίτες στην Κύπρο κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, όπως γράφει η "Καθημερινή της Κύπρου", φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις! Μάλιστα μετά από εντολή της κυβέρνησης τα καταστήματα τελικά έκλεισαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες , ούτε τα ΑΤΜ των τραπεζών δίνουν χρήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αναστάτωση.

Μετά το μεσημέρι επιστρέφει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες όπου τις πρωινές ώρες επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ενώ στο μεταξύ στο Προεδρικό προετοιμάζεται έκτακτη σύσκεψη υπουργών της κυβέρνησης. Χιλιάδες πολιτών είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο. (ethnos)
Αν σας άρεσε
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Follow by Email

follow by Email

0 σχόλια

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
Posts RSSComments RSSBack to top
Copyright © 2014 by ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ TEST